Dziś kolejne szybkie i pyszne danie.
Składniki:
-250g ciasta francuskiego
-190g tuńczyka z wody
-3 łyżki musztardy
-3 czubate łyżki śmietany
-2 jajka
-500g pomidorków koktajlowych
-0,5 łyżeczki suszonej bazylii
-sól i pieprz
-szklanka suchego ryżu do pieczenia
Wykonanie:
Płat ciasta ułożyć w formie, wyłożonej papierem do pieczenia. Nakłuć ciasto widelce, przykryć papierem do pieczenia i odcisnąć ryżem. Piec w temperaturze 220 stopni, przez 10 minut.
W miseczce zmieszać musztardę i odsączonego, i rozdrobnionego tuńczyka.
W drugiej misce, połączyć jajka i śmietanę. Doprawić solą i pieprzem.
Gdy ciasto się podpiecze i nieco ostygnie, wyłożyć równomiernie tuńczyka. Zalać masą jajeczną i ułożyć przekrojone na pół pomidorki.
Piec przez kolejne 20 minut, w temperaturze 200 stopni Celsjusza.
Smacznego!
Bardzo fajnie się prezentuje. :) https://jaglusia.wordpress.com/
OdpowiedzUsuń